Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Gadis Terlanjur Sejak Tahun 2012, Tuan Rumah Terkejut Jumpa Kotak Kabus Berisi 7 Janin

Sekarang ini kes mengenai anak muda terlanjur sudah semakin membimbangkan. Malah, bertambah risau apabila mereka yang menjalinkan hubungan kadang kala hingga terhasilnya anak luar nikah.

Apa yang lebih menyedihkan, bila pasangan anak muda itu sudah terlanjur, anak yang dikandung terpaksa digugurkan kerana takut untuk memberitahu pihak keluarga mengenai perkara yang telah dilakukan.

Tetapi hal yang telah dilakukan oleh pasangan ini telah membuat ramai yang terkejut kerana difahamkan sepanjang bersama sejak 10 tahun yang lalu, mereka telah berkali-kali terlanjur.

Akibat sudah terlanjur, gadis berkenaan disahkan hamil anak luar nikah, namun nekad untuk menggugurkan kandungan terbabit kerana berasa malu untuk memiliknya.

Dalam pada itu, kejadian terbabit juga sudah berlaku sejak tahun 2012 dan tempat dirinya menggugurkan bayi juga berbeza-beza.

“Setelah diperiksa warga, ternyata ada tujuh janin ditemukan Sabtu (3/6/2022) malam di kamar kos yang sudah ditinggalkan pelaku sejak enam bulan lalu,” ujar Kepala Sub-bagian (Kasubag) Hubungan Masyarakat (Humas) Polrestabes Makassar, AKP Lando KS pada Rabu.

Cara gadis terbabit menggugurkan kandungannya adalah dengan meminum air ramuan khas dimana ia akan memaksa bayi yang baru berusia sekitar 5 bulan berkenaan dilahir secara paksa, lalu disimpan dalam kotak gabus.

 

Bila periksa kotak-kotak lain, saya meremang jumpa kotak berisi tanah serta penampakan rambut – Tuan Rumah

Sekadar info, terdapat 7 tulang belulang yang berbeza dan perkara tersebut disahkan sendiri oleh pihak medik, dimana ia ditemui dalam satu kotak kabus putih.

 

 

Kongsi artikel ini: