Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Netizen Tegur Gambar Belanja Dada Di IG, Respon Sakinah Pula Seakan Tambah Bara Api

Bila disebut aurat dalam Islam, wanita merupakan golongan yang paling ditekankan untuk menjaganya kerana mereka memiliki bahagian-bahagian tertentu yakni sensitif untuk pandangan lelaki ataupun menjadi aib untuk dilihat oleh orang lain.

Dewasa kini, dapat diperhatikan trend di mana golongan hawa sudah pun menutup aurat mereka dengan memakai tudung dan baju meliputi seluruh badan. Namun apa yang mereka terlepas pandang adalah jenis pakaian yang dipakai.

Aurat wanita bukan sahaja menutup tubuh badan kecuali muka dan tapak tangan, bahkan mereka perlu memastikan pakaian bukan lah dari kain nipis yang menampakkan bahagian dalam dan juga ketat seperti membalut tubuh.

LEPAS TAYANG PUNGGUNG, SAKINAH TAYANG DADA PULA

Topik aurat ini hangat diperkatakan apabila selebriti terkenal iaitu Sharifah Sakinah ada memuat naik gambar yang mengundang rasa kurang selesa peminat. Seperti umum tahu, Sakinah antara selebriti yang sangat berani dan terbuka dalam berfesyen.

Beberapa hari lepas dia ada menayangkan bahagian punggungnya di Instagram. Belum lagi reda dengan isu tersebut, sekali lagi hari ini Sakinah memuat naik gambar dengan memakai gaun yang menampakkan bahagian dadanya.

SAKINAH BIDAS TEGURAN, MUAT NAIK GAMBAR TUTUP PAKAI TANGAN

Sudah pasti gambar sedemikian menjadi bualan peminat memandangkan dia memiliki suami, anak dan juga keluarga mertua. Dia yang semakin berani dalam berpakaian seolah-olah tidak mengendahkan teguran daripada netizen.

Malah, beberapa jam kemudian Sakinah sekali lagi memuat naik gambar yang sama tetapi dengan pose berbeza. Pada gambar tersebut, dia menutup bahagian dada menggunakan tangan sebagai tanda menjawab teguran ramai.

“Bising ah. Ok lah cover pakai tangan.” Tulis ringkasnya.

Melihat kepada ruangan komen, netizen mengambil pendekatan dengan menasihati pelakon berkenaan agar memadamkan gambar tersebut dan berhati-hati sebelum berkongsi kepada umum.

Maklum lah kita berada di Negara Islam. Teguran peminat kadang kala ada baiknya untuk para selebriti agar popular atas dasar bakat dan bukan publisti semata-mata. Apa pun semoga Sakinah terus kuat dalam menghadapi situasi sebegini.

Kongsi artikel ini: