Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Tak Sempat Bertemu Ramadhan! Eira Syazira Sebak Sepupunya ‘Pergi’ Ketika Hantar Makanan Pelanggan

Kita hidup dalam ekonomi yang penuh mencabar. Ketika ini tiada istilah “pilih kerja” dalam kamus hidup. Selagi mana ianya mampu sumbang pendapatan, selagi itu lah kudrat dikerah.

Lihat sahaja kini, ramai graduan ijazah yang baru sahaja tamat pengajian hidup terumbang–ambing dan berjuang dalam mendapatkan pekerjaan tetap. Suka atau tidak akhirnya mereka merelakan diri untuk menjadi rider makanan sebagai punca pendapatan.

Ramai yang memandang mudah kerja sebagai penghantar makanan. Hakikatnya mereka berdepan dengan risiko yang sangat tinggi jika nak dibandingkan dengan bayaran yang diterima.

SEPUPU EIRA SYAZIRA “PERGI” KETIKA MENGHANTAR MAKANAN

Dalam memastikan makanan yang ditempah pelanggan tiba tepat pada masanya, rata-rata para rider akan berusaha secepat mungkin dalam menghantar pesanan tersebut.

Dalam ghairah mengejar trip makanan, harus diingatkan kepada rider bahawa berhati-hati ketika di atas jalanan. Satu khabar duka telah diterima dari seorang pelakon cantik Eira Syazira pada beberapa jam yang lalu menerusi entri Instagramnya.

Difahamkan sepupu pelakon berkenaan, Muhammad Fakrulrozi yang berumur 21 tahun telah “pergi” ketika dalam perjalanan menghantar pesanan makanan kepada pelanggannya.

TAK SEMPAT BERTEMU RAMADHAN BARU

Menurut perkongsian abang Allahyarham pula, Al Hakeim Fauzi, adiknya yang bekerja sebagai penghantar makanan segera McDonald’s meniggal dunia sekitar tengah hari semalam. Tidak sempat untuk bertemu dengan bulan Ramadhan.

Kejadian yang berlaku di Jasin, Melaka akibat pertembungan dengan sebuah kenderaan. Dia memohon jasa orang ramai mendoakan adiknya itu ditempatkan dalam kalangan orang yang beriman dan dipermudahkan segala urusan.

Lihat sahaja perkongsian gambar di ruangan Facebook, memaparkan makanan yang dipesan habis bertaburan di atas jalan raya. Sekali gus mengundang rasa simpati orang ramai dengan kejadian yang tidak diduga tersebut.

NETIZEN TURUT SEBAK

Melihat kepada reaksi peminat Eira, rata-rata mereka meluahkan rasa simpati kepada nasib yang menimpa keluarga sepupunya itu. Mereka sempat menitipkan salam takziah serta doa buat arwh agar dicucuri rahmat.

Suka penulis ingatkan kepada rider yang masih aktif, berhati-hati ketika menunggang motosikal. Duit boleh dicari tetapi nyawa sukar untuk diganti.

Kongsi artikel ini: