Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Orang Ada Duit Pun Tak Buat! Amalan Makcik Berkerusi Roda Ini Buat Ramai Pembaca Malu Dgn Diri Sendiri

Jika anda perasan sejak dari semalam hangat diperkatakan tentang seorang anggota ATM yang membantu memakaikan penutup muka kepada seorang warga emas wanita yang berkerusi roda. Kejadian tersebut berlaku ketika dia dalam perjalanan membeli barangan dapur di salah sebuah pasaraya.

EBIT LEW MELAWAT MAKCIK BERKERUSI RODA

Warga emas berkenaan dikenali sebagai Makcik Noraini Wong dikhabarkan hidup seorang diri dan hanya ditemani oleh kucing peliharaan. Hidup menyendiri memaksa dia untuk bergerak dengan mengharapkan kerusi elektronik apabila ke pasar mendapatkan bekalan makanan.

Hasil perkongsian orang ramai sejak semalam, penceramah bebas terkenal, Ustaz Ebit Lew tidak dapat lari dari tersentuh melihat nasib Makcik Noraini. Hari ini dia berkesempatan untuk melawat dan bertanya khabar keadaan warga emas berkenaan.

Bercerita latar belakang Makcik Noraini ini, dia merupakan seorang mualaf dan memeluk Islam ketika umurnya 20an. Dia hanya mencari rezeki dengan membuat jualan kacang namun terpaksa dihentikan sementara susulan Perintah Kawalan Pergerakan.

SENTIASA INFAQ DI MASJID SETIAP KALI RAMADHAN

Kehebatan Makcik Noraini yang hidup sebatang kara akhirnya dikongsikan di laman Twitter. Seorang pengguna yang juga kenalan rapat Makcik Noraini telah mendedahkan hati murni makcik ini yang tiada tandingannya.

Difahamkan dia yang berstatus orang kelainan upaya (OKU) langsung tidak pernah gagal untuk menjadi penyumbang tetap infaq ramadhan di Masjid Jamek Al-Aminah Batu Caves.

Usahanya itu mengalahkan orang yang sihat dan juga harta melimpah ruah. Tindakan terpuji Makcik Noraini ini sekali gus telah mencetuskan rasa hiba orang ramai.

RAMAI YANG BERASA MALU DENGAN DIRI SENDIRI

Kekurangan diri bukan lah penghalang kepada Makcik Noraini untuk menabur bakti kepada orang lain dengan caranya tersendiri.

Melihat kepada reaksi warganet, rata-rata meluahkan rasa malu dengan diri sendiri. Kita yang hidup dalam keadaan sempurna, rezeki yang tidak pernah putus langsung tidak terlintas untuk berbakti cara sedemikian.

Konklusinya, diharapkan dengan perkongsian kisah Makcik Noraini ini membuka mata masyarakat kita dalam meringankan tangan untuk menghulur. Nescaya rezeki itu akan melimpah ruah apabila semakin banyak kita memberi.

Kongsi artikel ini: