Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Tiada Lagi Peluang! Isteri Ammar Alfian Fail Crai Di Mahkamah, Perjelas Punca Keretakan. Nekad Dptkan Hak Pjagaan Anak

Mendirikan rumah tangga adalah hal yang mudah tetapi untuk mempertahankannya adalah suatu perkara yang luar biasa.

Hidup suami isteri adalah satu ujian yang mana kita dalam keadaan terpaksa perlu berkongsi bantal dengan seseorang yang kita belum kenal seluar dalamnya.

ISTERI AMMAR DAH NEKAD UNTUK BERPISAH

Bercinta dengan berkahwin adalah perkara berbeza. Di sini lah ramai yang terlepas pandang. Bila bercinta semuanya indah, tetapi bila berkahwin yang indah itu entah ke mana, yang tinggal hanya lah hampasnya.

Bila dah kahwin, kita bukan boleh suka-suka untuk berpisah seperti mana zaman bercinta. Kena fikir soal anak-anak dan jugak kesan status yang dibawa kelak.

Bercerita soal masalah rumah tangga, ini lah yang sedang dihadapi aktor sado Ammar Alfian apabila difahamkan isterinya Nelissa Nezam telah membuat permohonan pencraian mereka di mahkamah pada Januari lalu.

AMBIL MASA, BANYAK DOKUMEN YANG PERLU DISERAHKAN

Sudah pasti ianya bukan proses yang mudah dan memerlukan masa beberapa bulan untuk melalui prosiding yang ditetapkan.

Akui Nelissa, dia telah pun nekad dengan keputusan untuk membawa haluan masing-masing dan tidak lagi bersama suaminya itu memandangkan banyak masalah yang telah mereka lalui sejak kebelakangan ini.

Tambahnya lagi dia kini dalam fasa single parenting. Proses mahkamah pula sedang berjalan dan mengambil sedikit masa berikutan menyelesaikan beberapa perkara berkaitan dokumen dan hak penjagaan anak mereka.

Cuma apa yang dia harapkan agar hal mereka ini dapat diselesaikan secepat yang mungkin. Akuinya dia berasa lebih tenang dan lega dengan keputusan untuk berpisah dengan Ammar dan tidak sabar untuk mulakan kehidupan baru bersama anaknya, Kyro.

TAK ADA PELUANG LAGI UNTUK AMMAR

Bercerita soal masalah rumah tangga, Nelissa memberitahu yang selama ini dia mengharapkan sesuatu dari suaminya itu namun ianya gagal sepanjang tempoh perkahwinan mereka. Dia dah cuba sehabis baik, namun jodoh mereka tak lama.

Tegas Nelissa lagi, dia sudah bersedia untuk move on dan tiada peluang untuk Ammar untuk berbaik. Ammar dikatakan ada menjalinkan hubungan dengan wanita lain ketika isterinya itu sedang hamil sebelum ini.

Kita sebagai orang luar hanya mampu doakan yang terbaik buat rumah tangga mereka. Semoga ujian ini menjadi pengajaran agar mereka lebih matang di masa depan dalam mengawal keadaan.

Kongsi artikel ini: