Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Habis Madu Sepah Dibuang! Datuk Farid Kamil tidak mahu ada kawan yang negatif dalam hidup

Aktor kacak kegilaan ramai gadis Malaysia suatu ketika dahulu, Datuk Fraid Kamil, 38 tahun merupakan pelakon serba boleh yang membintangi banyak drama dan movie yang mencatat rekod tontotan yang tinggi. Anak kelahiran Alor Star, Kedah ini merupakan suami kepada pelakon kacukan yang jelita, Diana Daniella dan mempunyai sepasang anak yang begitu comel.

KES YANG MEMBUATKAN DITAHAN DI SEL

Pada tahun lalu, Datuk Fraid Kamil terpalit dengan isu jenanyah yang membabitkan dirinya dan menyebabkan dirinya telah dimasukkan ke sel pnjara bagi mendapat hukuman diatas kes tersebut. Dakwaan itu telah menyebabkan dirinya tidak lagi aktif dalam bidang seni.

Sumber Instagram

KAWAN MENJAUHKAN DIRI

Menurut kenyataan Datuk Farid Kamil, beberapa individu yang rapat dengannya kini telah pun menjauhkan diri setelah dakwaan yang menimpa dirinya itu.

Namun begitu jelas Datuk Fraid Kamil lagi dia langsung tidak berkecil hati dengan tidakan teman teman rapat itu kerana bagi dirinya, dia tidak mahupun aura yang negatif di dalam kehidupan yang bakal dilaluinya itu.

“Kawan memang ada jauhkan diri mereka.. tapi saya pun sekarang berharap agar mereka jauhkan diri daripada saya, daripada mereka menambahkan aura negatif tu..”
“Saya bersyukur dan berterima kasih pada kawan kawan yang masih lagi kekal dan juga yang baru hadir memberikan semangat itu.”
“Saya tidak sabar untuk berdepan dengan cabaran hidup yang seterusnya kerana saya telahpun melalui hitam putih yang diberikan Allah dengan jelas sekali.”
Sumber Instagram

ISTERI MERUPAKAN SEORANG YANG KUAT

Pada Disember tahun lalu, mahkamah telah pun membenarkan Farid menangguhkan kes hukuman pnjara selama 9 bulan itu sehingga rayuan yang dibuat itu selesai.

Terdahulu, Mahkamah Shah Alam telah menolak rayuan yang telah dikemukakan di Mahkamah Majistret Petaling Jaya itu terhadap dirinya dan telah menerima tahanan di Pnjara Kajang.

Sumber Instagram

Menurut Datuk Farid Kamil lagi penangguhan kes itu menyebabkan dirinya boleh memberikan sepenuh perhatian terhadap Remp-It 2 yang bakal ditayangkan pada Ogos nanti.

“Saya tak sabar nak tunggu Remp -It 2 keluar kerana semua ahli keluarga pun bergantung harap dengan filem ini”
Sumber Instagram

Filem ini merupakan sepenuh usahanya bersama isteri dan Datuk Farid telah memegang tugas yang berat sebagai penerbit, pengarah dan juga pelakon.

Tambahnya lagi, isteri tidak putus memberikan sokongan terhadap dirinya tidak kira dalam jua yang dilakukan.

Sumber : mStar

 

Kongsi artikel ini: