Jangan risau tambah anak! Badan maintain 45kg macam kerengga, wanita ini kongsi petua mudah buang lemak

Berat badan merupakan perkara yang sangat sensitif bagi kaum wanita. Meskipun berat naik 1kg berbanding sebelum ini, sudah pasti ianya boleh merosakkan mod wanita berkenaan.

Ada sesetengah individu berat badannya senang untuk naik, malah senang untuk surut. Ada pula yang sebaliknya. Maka timbul lah pelbagai produk di pasaran yang menuntut produk mereka boleh membantu untuk mengatasi masalah sebegini.

BERAT BADAN SERING MENGHANTUI GOLONGAN WANITA DAN IBU MENGANDUNG

Berat badan selalunya dihadapi oleh golongan ibu mengandung dan baru lepas beranak. Walaupun dah diet, lemak tetap menonjol di bahagian-bahagian tertentu. Jangan risau! Kali ini penulis kongsikan petua dari Puan Nurul Arija yang mana dapat kekalkan berat badan 45kg.

Sumber Facebook

Jelas Arija, dia mengamalkan air jamu atau rebusan ini sahaja sewaktu berpantang. Ia berfungsi sebagai detoks sekali gus nyah keluar lemak, toksik dan sekali gus dapat kekalkan berat badan seperti sedia kala.

Berikut perkongsian asal Nurul Arija ini:

Selain jamu Nurul amalkan air rebusan ni sangat elok untuk yang nak cairkan lemak tepu .

Bila anak makin bertambah ni Nurul lebih memilih untuk menjaga kesihatan dan dalaman bila badan dah terlampau banyak lemak energy pun sendu .

Ni Nurul nak share air rebusan untuk detoks cairkan lemak dengan senang. Sangat ajaib bagi yang nak menurunkan berat badan. Rasa dia sedap, tak pahit ada hawa hawa masam suwit .

With love,

Nurul Arija , Pinggang secekak

BAHAN-BAHAN AIR REBUSAN

  1. Serai
  2. Kulit kayu manis Ceylon
  3. Halia
  4. Bunga cengkih
  5. Lemon
  6. Madu
Sumber Facebook

CARA MEMBUATNYA

  1. Masukkan air setengah periuk bersama semua bahan kecuali lemon dan madu.
  2. Biar hingga mendidih.
  3. Tuang dalam cawan, perah lemon dan masukkan sedikit madu.
  4. Minum bila suam pada awal pagi.
  5. Lebihan air boleh di simpan dalam peti. Panaskan boleh mahu minum keesokkan hari.
Sumber Facebook

*Note tambahan: Lakukan secara konsisten untuk dapatkan kesan yang lebih baik

Semoga perkongsian dari Puan Nurul Arija ini dapat membantu golongan wanita di luar sana dalam mencari resepi untuk dapatkan berat  badan yang ideal. Ianya lebih berkesan disusuli pemilihan makanan yang baik dan juga aktiviti senaman berterusan. Selamat mencuba!

Sumber: Facebook Nurul Arija

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *