Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

[Foto] Betis pun flawless! Farahdhiya menarik perhatian netizen gara-gara peha putih melepak

Akhir-akhir ini jarang kita dengar kisah pelakon kacukan Melayu-Inggeris ini, Farahdhiya atau nama sebenarnya Farahdhiya binti Mohd Amin. Kebanyakannya dia kerap berkongsikan aktiviti memasak dan juga bersenam di gym di laman instagram miliknya.

Sumber Instagram

Sedikit pengenalan, Farahdhiya dilahirkan pada 28 April 1984 di Sarzana, Itali dan merupakan anak bongsu dari dua adik beradik. Ibunya berasal dari Portsmouth, England manakala ayahnya berasal dari Johor.

Sumber Instagram

DI BAWAH NAUNGAN KRU RECORDS

Farahdhiya memulakan kerjaya seni sebagai penyanyi pada awalnya sejak berusia belasan tahun di bawah naungan KRU Records. Antara lagu hit yang pernah dirakamkannya adalah Bertakhta Di Hati yang sering dimainkan di stesyen radio dan pusat hiburan karaoke.

Sumber Instagram

BETIS CANTIK FLAWLESS

Sumber Instagram

Terbaru Farahdhiya mengejutkan peminatnya apabila berkongsikan gambar ketika meluangkan masa bersama dengan rakan-rakannya. Apa yang menarik perhatian netizen adalah gambar tersebut menampilkan penggayaan busana elegen berbunga dan mendedahkan bahagian pehanya. Dapat dilihat mereka melepak bersama untuk menyambut hari jadi Intan Sarafina.

Sumber Instagram

Rata-rata netizen sangat kagum dengan penjagaan diri farahdhiya ini sehinggakan betisnya tampak flawless sama seperti muka dah. Dengan fizikal kakinya yang jinjang tak ubah seperti model antarabangsa menyerlahkan lagi pelakon pan asia ini.

Sumber Instagram

BODY GOALS

Bukan setakat itu sahaja, dia turut menerima pujian daripada peminat kerana bukan sahaja pandai menyediakan masakan yang enak, malah turut pandai dalam penampilan dan juga dirinya.

Sumber Instagram

“Da la cantik, body cantik semua cantik.. Sore sedap, pandai masak pulak tu. Eh perfect ler..” Tulis pujian salah seorang peminatnya.

Sumber Instagram

SEORANG KAKI GYM

Untuk memiliki aset yang cantik memerlukan usaha yang lebih. Farahdhiya antara artis yang gilakan gym. Rutinnya adalah melakukan senaman jadi tidak hairan lah sekiranya dia memiliki body goals yang diidamkan ramai wanita di luar sana.

Sumber Instagram

Semoga Farahdhiya terus sukses dalam industri seni dan cepat-cepat dipertemukan dengan jodohnya.

Sumber: Instagram Farahdhiya

Kongsi artikel ini: